HFM Incasso
HFM Incassobureau Weesp

Incassobureau inschakelen

Wij krijgen regelmatig vragen over het inschakelen van een incassobureau. Wanneer moet u een incassobureau inschakelen? Hoe gaat een incassobureau te werk? En wat zijn de consequenties van het inschakelen van een incassobureau? Wij beantwoorden deze vragen graag voor u.

Wanneer moet ik een incassobureau inschakelen?

Het kan een lastige kwestie zijn om te beslissen wanneer u nu precies een incassobureau in moet schakelen. Aan de ene kant wilt u dat uw debiteur betaald wordt, aan de andere kant wilt u natuurlijk niet dat de relatie met uw klant beschadigd raakt. Wanneer u precies een incassobureau in moet schakelen kunt u het beste zelf bepalen. Wel raden wij aan om niet te lang te wachten. Stuur na het verstrijken van de betalingstermijn bijvoorbeeld één of twee herinneringsbrieven. Blijft reactie en betaling vervolgens uit? Dan raden wij u aan om ons in te schakelen.

Hoe werkt een incassobureau?

Bij HFM Incasso gaan we na het ontvangen van de opdracht direct aan de slag. Wij nemen contact op met uw debiteur en sturen de eerste sommatie. Hierbij worden de hoofdsom, incassokosten en eventuele vertragingsrente in rekening gebracht. Gedurende het hele proces onderhouden wij het contact met uw debiteur, u hoeft dus zelf geen actie meer te ondernemen. Blijft de betaling uit? Dan zullen wij met u overleggen over de vervolgstappen. Wij werken samen met professionele deurwaarders, juristen en advocatenkantoren en kunnen u dus in het gehele juridisch proces bijstaan.

Wat zijn de consequenties van het inschakelen van een incassobureau?

Veel ondernemers zijn wat huiverig als het gaat om het inschakelen van een incassobureau. Wij raden u altijd aan om na het verstrijken van de betalingstermijn nog één of twee herinneringen te sturen. Daarna sturen wij bij HFM incasso uw debiteur altijd eerst een sommatie, drie dagen na deze sommatie bellen wij uw debiteur om te controleren of deze is aangekomen. Uw debiteur heeft dan voldoende tijd om te betalen voordat wij verdere juridische stappen ondernemen.

Heeft u vragen over het inschakelen van een incassobureau of wilt u ons als incassobureau inschakelen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

“Prettige samenwerking gehad. Wij zijn erg tevreden en zouden HFM incasso aanbevelen”
- Drenth Verhuizingen - Mw. Drenth
“HFM incasso heeft een enthousiaste benadering en is volhoudend. En de zaak ik met succes afgerond!”
- Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp
"Keurig geregeld. De zaak is naar volle tevredenheid afgehandeld."
- Bouwbedrijf Poort - dhr Poort.
Incassobureau inschakelen?

Neem direct contact op met het No Cure No Pay Incassobureau.

Direct contact opnemen